Human Audio – régi alapok, új gondolatok

A Human Audio idén új vizekre, a KIT-ek és a lakás akusztikai elemek területére evez, mely termékeket a Musikit webshop forgalmazza október végétől.

Mielőtt a lényegre térünk, szükséges két magyarázat:

A KIT-ek olyan, akár késztermékként is kapható készülékek, melyek különböző készültségi fokon rendelhetők, saját elképzelésű formát adva neki, vagy beillesztve egy már létező projectbe.

A Musikit webshop pedig, a már régóta sikeres hangtechnikakft.hu új áruháza, s kifejezetten azoknak ad egy válogatást a legjobbakból, akik maguk építik audio berendezéseiket.

A Human Audio idén tehát két fő területen mutat újat: egyrészt kiállít egy digitális-analóg átalakítót (DAC) a DRA KIT-et, és egy phono előerősítőt, a RIA KIT-et. A készülékcsalád a már megszokott módon akkumulátoros táplálású, s biztosítja a zajmentességet, ami ezen a területen különösen fontos – függetlenül a  zenehallgatás helyétől és idejétől. A konverter PCM56 chipre épül, passzív I/V átalakítással, a phono-ban IC és tranzisztor dolgozik összhangban.

A Human Audio KIT-jei az audiofilek szélesebb köreinek ad lehetőséget ahhoz, hogy prémiumtermékekhez jussanak hozzá.

Minden KIT-ről elmondhatjuk, s ezért itt sem hagyjuk ki: az összeszerelés közben értékteremtés történik, az alkotónak személyes kötődése alakul ki készülékével. De fogalmazhatunk úgy is, hogy csí áramlik a tárgyba. Jöjjenek, tapasztalják meg.

A másik új terület az akusztikai elemek néha misztikusnak, néha mérnökinek gondolt világa. Pedig lehet emberi is… Human. A felhasznált selyem, gyapjú, nemez, keményhab anyagok és formák nemcsak a hangzást harmonizálják az adott térhez, hanem művészi alkotások is.

Human Audio – Musikit
114-es szoba

(-)

 

“Human Audio – régi alapok, új gondolatok” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Az első High End Show óta szinte az összesen részt vettem. Talán a Human Audio közelítette meg a leginkább azt a hangzást, amit mindig is kerestem. Tavaly viszont nagy csalódás volt hallani, hogy egy kommerszebb irányt vettek “idegen” hangszórókkal.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.