Technics újdonságok az AV-Land bemutatóján

A 20. Jubileumi HiFi Show-n az AV-Land bemutatójára ellátogatók megtekinthetik az elmúlt időszakban megjelent Technics újdonságokat is.

Bemutatkoznak a legújabb Vinyl lejátszók: az SL-1210MK7 DJ és az SL-1500C HiFi lemezjátszó.

Technics SL-1210MK7

A népszerű, direkt meghajtású SL-1200 lemezjátszót 1972-ben mutatták be, és hamar a legkeresettebb típus lett, összesen 3 500 000 darabot értékesítettek belőle. A nagy nyomaték, az egyszerű kezelhetőség és a rendkívüli tartósság tette igazán népszerűvé mind a zenerajongók, mind az elektronikus zenét népszerűsítő DJ-k körében.  A sorozatot a mai napig nagy becsben tartják a DJ szakmában.

Az SL-1210MK7-hez már egy új, mag nélküli, közvetlen meghajtású motort terveztek. A motor egy magnélküli állórészből áll. Az állórész vasmagjának eltávolításával kiiktatták a cogging (működés közben egyenetlen nyomaték) fő okát. Ezen felül jelentősen megnövelték a forgórész mágneses erejét és optimalizálták a mag nélküli állórész valamint a forgórész mágnesei közötti rést, az SL-1200MK5 szintjére növelve ezzel a nyomatékot. A stabil forgást és nyomatékot biztosító motor

Új funkciók és tulajdonságok:

Stabil forgás az új mag nélküli, közvetlen meghajtású motorral
Indító nyomaték/fékezési sebesség beállítása
Forgásisebesség-szabályozó funkció
Lejátszás visszafelé
Nagy érzékenységű hangkar
Nagy fényerejű és hosszú élettartamú LED-es tűvilágítás
Leválasztható táp és phono kábelcsatlakozók
Nagymerevségű készülékház és kiváló rezgéselnyelő szigetelés

 

Technics SL-1500C

Az SL-1500C örökölte a márka kiváló hangminőséget adó koncepcióját, és számos eredeti Technics technológiát ad hozzá, mint például a mag nélküli közvetlen meghajtású motor és a nagy érzékenységű hangkar.

Az SL-1500C egy komplett lemezjátszó rendszer, amely a felhasználók széles körének lett kifejlesztve, még az igazán odaadó audio rajongók számára is remek választás.

Új funkciók és tulajdonságok:

A legkorszerűbb mag nélküli közvetlen hajtású motor a magas precizitás és nagyfokú stabil érdekében.
Beépített PHONO erősítő és ajándék Ortofon hangszedő
Eltávolítható tápkábel és aranyozott PHONO, LINE csatlakozók
Kétrétegű lemeztányér szerkezet, hátoldalán gumibevonattal
Auto-Lift emelő funkció a kényelmesebb lejátszás érdekében
Letisztult külső, funkcionális szépség

 

Bemutatkozik a Technics SL-G700 Grand Class – Network és SACD lejátszó

Technics SL-G700

Az SL-G700 egy multidigitális lejátszó, amely a legtöbb jelenleg létező digitális audiotartalommal kompatibilis kezdve a hagyományos CD/SACD lemezektől egészen a nagy felbontású streaming szolgáltatásokig, és valamennyit a létező legkiválóbb minőségben játssza le.

A Technics szerint a hi-fi hangzáshoz kiemelkedő fontosságú a tápellátás minősége. A táp zaja és az ellátás állandósága közvetlen hatást gyakorol az audiojelekből képzett hangok minőségére, különösképpen az analóg audiokimeneteknél. Az SL-G700 emiatt egy külön tápot használ az analóg audiokimenethez, a gerjedésmentesen kapcsoló tápellátás pedig elnyomja a kapcsolásból eredő frekvenciaingadozást. Az eredeti, stabilizált tápellátással együtt ez a külön táp alacsony zajszint mellett biztosít állandó áramellátást. A diszkrét áramkörszerkezet nem általános felhasználású integrált áramköröket hanem diszkrét elrendezést alkalmaz, és aprólékos munkával kifejezetten analóg áramkörökre hangolják a tápellátást, hogy elérjék a kiváló jel-zaj viszonyt és hangzást.

Az analóg audiokimenetnél a D/A áramkör az egyik legfontosabb elem, mert a digitális forrásból, például a CD-ből, ez alkotja meg az eredeti analóg hullámokat. A D/A átalakítóknál az Asahi Kasei Microdevices kimagasló jel-zaj viszonyt és alacsony torzítást nyújtó DAC AK4497 átalakítókat különválasztották a bal és a jobb csatornához. A D/A átalakítók tápellátását az alkalmazásuk szerint öt szekcióra osztották és mindegyik önálló ellátást kapott. Az órajel-generátor egy eredeti akkumulátoros áramkörrendszert kapott a kimagasló precizitású D/A átalakítás érdekében. A Dual Mono szerkezet és a szimmetrikus elrendezés megszünteti a bal és jobb csatorna közötti zavarást, és ezzel még magasabb szintre emeli a forrásból érkező hangleképzés és hangtér megalkotását.

 

Az SL-G700 egy külön D/A áramkörrel rendelkezik a fejhallgatóhoz, ami független az analóg kimenet átalakítójától. Az áramkör tartalmazza a Technics eredeti hangfeldolgozó LSI-jét a JENO Engine-t (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimization). Az analóg kimenet leválasztása a fejhallgató-kimenetről megszüntette a kölcsönös zavarást a két, különböző célt szolgáló áramkör között. Ráadásul mindkét áramkör egyedi hangolásban részesült, így mindkét kimenet maximális teljesítményt nyújt.

Az SL-G700 egy működésoptimalizáló rendszerrel is rendelkezik, amely automatikusan bekapcsolja a JENO Engine-t, ha a rendszerhez egy fejhallgatót csatlakoztatnak. Ez megszünteti az analóg kimenet hangminőségre gyakorolt káros hatást, amikor a fejhallgató nincsen csatlakoztatva. Az SL-G700 sokoldalú csatlakoztathatósággal a Bluetooth, Wi-Fi és Apple Airplay kapcsolatokat is támogatja. Kompatibilis az olyan streaming szolgáltatókkal is, mint például a Spotify, a Tidal és az Internet Radio, valamint az olyan funkciókkal, mint a Google Chromecast vagy a Google Assistant.

Új funkciók és tulajdonságok:

Grand Class, kimagasló minőségű hangzás
Nagy sebességű, csendes, hibrid tápellátás
Prémium minőségű D/A átalakító és Dual Mono szerkezetű D/A áramkör
Diszkrét erősítőmodul
Akkumulátoros órajel-generátor
Digitális zajszigetelő architektúra
Optimally Activated Circuit System
Kiváló minőségű fejhallgató-kimenet
A legtöbb jelenleg létező digitális audio médiával kompatibilis : MQA, SACD/CD és Natív DSD-lejátszás
Nagy felbontású remaster
Négyszekciós konfiguráció
Nagy merevségű hajtásmechanizmus

 

Bemutatkozik az SC-C50 és SC-C30 PRÉMIUM VEZETÉK NÉLKÜLI HANGRENDSZER

Technics SC-C50 / SC-C30

Az OTTAVA™ S SC-C50-ben és SC-C30-ban a funkcionalitás az elegáns dizájnnal egyesül. A vastag alumínium felső panel növeli a váz tartását, az ikonikus OLED kijelző körül pedig gyűrűgombok segítik a könnyű kezelést. A hátsó bordás felület hozzájárul az elegáns külsőhöz, miközben a belső hőcsökkentő mechanizmus hatékonyságát is növeli. A váz nemkívánatos rezgéseinek megszüntetését elősegítő gyönyörű ívelt forma magában foglalja azt az akusztikai technológiát, mely széles hangteret kelt életre. Ennek köszönhetően az OTTAVA™ S SC-C50 és SC-C30 bárhová elhelyezhető a hallgató térbeli pozíciójának megfelelően. Fekete és fehér színben is elérhető, hogy illeszkedjen a szoba stílusához.

Az USB és az analóg/optikai bemeneten kívül az OTTAVA™ S SC-C50 és SC-30 támogatja még a Google Assistant , Bluetooth, Airplay 2*, Chromecast, Spotify, Tidal, Deezer, Internet rádió, Amazon Music, Network Playback technológiákat, lehetővé téve különböző zenei források lejátszását egyetlen készülékről. Támogatja a multi-room-ot, a sztereó párosítást, Wi-Fi-t, valamint iOS és Androidos applikációk általi vezérlést.

Keresse az AV-LAND bemutatóját az M-szinten a SOMLÓ teremben.

-AV-Land –