RAFFAI – SYZYGY teszt a HiFi Knights-on!

A lengyel HiFi Knights szaksajtótól Marek Dyba méltatta SYZYGY hangsugárzónkat:

A RAFFAI hangsugárzó manufaktúra saját, speciális megoldást fejlesztett ki csekély méretű, ugyanakkor erőteljes megszólalású hangsugárzók megvalósítására, melyek rendkívül zenei, továbbá meggyőző és élvezetes megszólalásra képesek.

Hihetetlenül sokoldalú kis “bestiák”, amelyek könnyedén tartják fenn a hallgatóság figyelmét gazdag, könnyed, ugyanakkor karakteres előadás módjukkal.

Bármilyen műfajt, a leg összetettebb zenei előadásokat is képesek megfelelően reprodukálni. Teljes mértékben képesek az eltérő minőségű felvételek közti különbségek bemutatására, határozottak és nagyon precízek a hangzás és a dinamika tekintetében is,.

Minél tovább hallgattam őket, annál „valósabb” volt számomra a felvételek megszólalása.

Nagyon jól teljesítettek az érzelmek és az atmoszféra közvetítésének tekintetében is. Előadás módjuk koherens, következetes és magától értetődő. A zene áramlását semmilyen tényező sem korlátozta.

Templomi orgonát hallgatva a SYZYGY fantasztikusan szerepelt; teljesen eltűnt maga a hangdoboz a szobából. Éreztem, valójában ott ülök – egy kis ember- a hatalmas templomban, és mindenhonnan csak a csodálatos zenét hallottam. Micsoda varázslatos, megérintő élmény volt!

A szaxofon megszólalása egyszerűen elbűvölőt: hangzás, textúra, az apró részletek gazdagsága, csodálatos reverb -mind lenyűgözően valósághű volt.

A rock műfaj legfontosabb elemei -a vokál és az elektromos gitár – még sok álló hangfalhoz képest is jobban hangzottak.

Ütőshangszereket hallgatva a reprodukció feszes és gyors volt, csakúgy mint a cintányérok esetében. Rendkívüli részletességű felbontást és megkülönböztethetőséget, valamint lenyűgöző dinamikát kínálnak.

A blues / rock’n’roll műfaj megfelelő reprodukciójának kulcsa a tempó és a ritmus. És ismét: ezek a meghökkentően kis méretű hangsugárzók fantasztikus munkát végeztek. Önkéntelenül is folyamatosan járt a lábam, bólogattam a fejemmel és csettintgettem az ujjaimmal.

Korántsem könnyű három-négy elektromos gitár egyidejű játékát megfelelő módon bemutatni, de ezek a magyar hangsugárzók rendkívül pontosan, erőfeszítés nélkül tudták reprodukálni az előadás energiáját, lendületét és erejét.

Egy magas minőségű rendszerrel párosítva a RAFFAI hangsugárzó manufaktúra hangdobozai a legtöbb hasonló árú -sőt, még drágább – versenytársánál is kimagaslóbban teljesítenek. Bravó!”

Várjuk önöket az M-szinten a SOPRON teremben!