OzAudio a 2022-es Hifi Shown

OzAudio

Az OzAudio egy nagyon specifikus célt tűzött ki maga elé: azt az életszerűen könnyed, dinamikus, transzparens hangzást, amit az egyszerű, néhány wattos csöves erősítők és nagy érzékenységű hangsugárzók együtt eredményeznek, és mindezt minél elérhetőbb áron kínálni.
Hangsugárzóink az amerikai Audio Nirvana egyutas, szélessávú hangszóróival szerelt dobozok. 20-30 centis, nagy érzékenységű papírmembránok, azok minden előnyével, szépségével.
Erősítőink, forráskészülékeink részben világszerte ismertebb márkák (Cayin, MingDa, Consonance, a Line Magnetic almárkája a Muzishare), valamint eddig inkább a kínai belpiacon szereplő gyártók (Boyuu, RFTLYS) kínálatából valóak.
Ezek nagyon régi, kipróbált technológiák, nem lehet és nem is kell évről évre jelentős fejlesztésekkel előrukkolni. De azért majd újdonságként a Consonance Wax Engine lemezjátszó és a Muzishare C5 CD játszó lesznek a források és szerepelni fog egy (egyelőre egyedi darabként létező) Shuguang erősítő “nagyvas” 2a3 meghajtó és 211 végfok csövekkel. Remélhetőleg elkészülnek a Show idejére a 30 centis Audio Nirvana hangszórókhoz az új, kisebb, lakásbarátabb dobozok és az új 20 centis AN hangszóróval szerelt állványos doboz.
A nap egyik részében a legjobb ár-érték arányú erősítő-hangsugárzó párosítás fog szólni, a másikban a másik véglet.
Mindenekelőtt pedig jó zenék lesznek, jó, vagy átlagos felvételek, amiket egy jó berendezésnek maradéktalanul élvezetesen kell tolmácsolni.

Az OzAudio várja látogatóit a Crowne Plaza Budapest Hotel első emeletének 103-as szobájában.