My Reel Club program

 

A My Reel Club™ csapata is jelen lesz a 2022. évi HFi Show rendezvényen. Reményeink szerint üde színfolt leszünk, mivel mi nem készülékeket, berendezéseket fogunk bemutatni, hanem az otthoni zenehallgatás és a hangfelvételkészítés körül felmerülő jelenségekkel, szakmákkal foglalkozunk majd. A Gold teremben várjuk az igényes zenehallgatás és a hangstúdiók világa iránt érdeklődőket változatos zenei és technikai előadásokkal, beszélgetésekkel és persze a My Reel Club™ zenei felvételeivel.

 

OKTÓBER 22. SZOMBAT

12:00 – My Reel Club™ bemutatkozás – Koscsó Ferenc, Papp László (MRC)

Miért jött létre a MRC, milyen irányba törekszünk, mit szeretnénk elérni, milyen eszközökkel és milyen koncepció mentén dolgozunk, miért különlegesek a kiadványaink, mit csinálunk másként, mások miért csinálják másképp? Most élőben elmondjuk mindezt, azaz a My Reel Club™ ars poeticáját.

13:00 – Hangszerbemutató – Guminár Tamás hangszerkészítő mester

Hogyan, miből, milyen eszközökkel készül manapság és milyen egységekből áll össze egy mesterhangszer? Mitől lesz egyedi egy hegedű hangja? Új fejlesztés, vagy régi példányok másolása zajlik? Lehet-e túl öreg egy hangszer? E kérdések mentén a szakma egyik legavatottab hazai mestere – aki egyben a Magyar Hangszerész Szövetség Egyesület elnöke is – mutatja be a hangszerek és a hangszerkészítés csodálatos világát.

14:00 – Élő zenei előadás – Kertész Sándor (brácsa), Papp Dániel (hegedű)

A Nemzeti Filharmonikusok két muzsikusa Mozart és Pendereczki műveiből ad élő zenei ízelítőt, majd egy formabontó beszélgetésre is marasztaljuk vendégeinket, hiszen a zenészi hivatásuk és a sok koncert mellett otthon mindketten zenehallgatók, sőt “titokban” hifisták is.

15:00 – A High-End audio helyzete – Koscsó Ferenc (MRC)

Zsákutca, vagy kitörési irány? Rongyrázás, vagy csúcsminőség? Hogy áll éppen és merre tart a HighFidelity csúcsát képező High-End audio idehaza és nemzetközi piaci viszonylatban? Mik az aktuális trendek, fejlesztési irányok? Koscsó Ferenc, a My Reel Club™ alapítója előadásában érdekes adatokról, fejleményekről hallhatunk.

16:30 – Előadás a zenehallgatásról és a zenehallgatókról – Dr. Mihalik Judit társadalom kutató, kommunikációs tanácsadó

A hallás, az idő és a tér, a hangok, az emlékezet és a zenei intelligencia. Amit a tudomány meg tud magyarázni és amit nem. Külső és belső hallás. Hogyan hat ránk mentálisan a zenehallgatás, mire hat a zeneterápia? Másképp hallanak-e a nők, mint a férfiak? Mennyire vagyunk elégedettek az otthoni produkcióval? Milyen az otthoni zenehallgatás és a hifisták társadalmi beágyazottsága? Provokál, kérdez és figyel a válaszokra: Mihalik Judit kommunikációs szakember.

18:00 – Élő zenei előadás – Kozma Orsi (ének) és Honyecz Ferenc (hárfa) exkluzív élő koncertje

OKTÓBER 23. VASÁRNAP

10:30 – 11:00 – A Magyar Zene Házának technikai bemutatása – Balogh Géza (Interton Group)

Milyen célok alapján történt a megnyitása óta eltelt néhány hónapban is már számos szakmai és közönségdíjat elnyert Magyar Zene Házának műszaki tervezése? Milyen technikai megoldásokat, eszközöket alkalmaztak, miként építették meg a rendszereket, milyen lett a végeredmény? Az intézmény audiovizuális rendszereinek tervezője és kivitelezője, az Interton Group vezetője avat be minket a szakmai részletekbe.

11:00 – 11:30 – Előadás a zenehallgatásról és a zenehallgatókról – Dr. Mihalik Judit társadalom kutató, kommunikációs tanácsadó

A hallás, az idő és a tér, a hangok, az emlékezet és a zenei intelligencia. Amit a tudomány meg tud magyarázni és amit nem. Külső és belső hallás. Hogyan hat ránk mentálisan a zenehallgatás, mire hat a zeneterápia? Másképp hallanak-e a nők, mint a férfiak? Mennyire vagyunk elégedettek az otthoni produkcióval? Milyen az otthoni zenehallgatás és a hifisták társadalmi beágyazottsága? Provokál, kérdez és figyel a válaszokra: Mihalik Judit kommunikációs szakember.

11:30 – 12:15 – Előadás az emberi hallásról – Dr. Molnár Marianna fül-orr-gégész szakorvos, audiológus

Az emberi hallás és a zenehallgatás fiziológiai működésével, a közben zajló biológiai folyamatokkal, a hallórendszer gyógyításáról, karbantartásáról és a műszeres hallásmérésekkel ismerkedhet meg a hallgatóság Dr. Molnár Marianna audiológus igen érdekesnek ígérkező orvosszakmai előadásán.

13:00 – 13:30 – A Juhász Gábor Trió albumának felvélete – Matók István hangmérnök (Digital Pro Stúdió)

A My Reel Club™ gondozásában megjelenő Planets album létrejöttének technikai hátteréről, az alkalmazott eszközökről és a műszaki koncepcióról mesél a felvétel vezető hangmérnöke, Matók István.

13:30 – 14:00 – A szalagos magnózás sajátosságai – Perczel Tamás

A My Reel Club™ csapatának tagja, az analóg audio és a szalagos magnók elhivatott képviselője, Perczel Tamás mutatja be az általa használt és a MRC hangfelvételeken is rendszeresen dolgozó eszközeit, azok beállításáról, mesél a szalagokról, a magnózásról és az analóg hangfelvételek készítésének jellegzetességeiről és persze néhány exkluzív zenei anyag is lejátszásra kerül. Természetesen analóg szalagról.

14:00 – 15:00 – Élő zenei előadás – Juhász Gábor jazzgitáros, tanár, zeneszerző

A Juhász Gábor Trió alapítója, vezetője és sok más ismert zenei produkció tagja, a Bartók Konzervatórium gitártanára, az Év Jazzgitárosa címet többször is elnyerő Juhász Gábor tart rövid, de élő gitárkoncertet, ami után az új Planets album születéséről és a stúdiófelvételek tanulságairól beszélgetünk vele.

15:30 – Akusztika és zenehallgatás – mostoha vagy édestestvérek? – Papp László hangmérnök, akusztikai tervező (LuXor Audio)

Miért érdemes foglalkozni az akusztikai környezettel? Kell-e mérni, vagy elég hallgatni? Milyen hatása van a zenehallgatásra, vagy esetleg magukra a zenehallgatókra? Milyen jellemző akusztikai problémák merülnek fel egy lakószobában és miként lehet azokat kezelni? Papp László (fapaci), a LuXor Audio vezetője tart előadást a témában.

A My Reel Club várja látogatóit a Crowne Plaza Budapest Hotel galériaszintjének Gold termében.