l’auditeur a 21. Hifi Shown

30. Ennyi éves lett idén a l’auditeur. 30. Komoly szám, van mire visszaemlékezni, elővenni a régi emlékeket, felidézni a nagyszerű pillanatokat. 30. A kiállításra ennek jegyében készülünk.

A szálloda Green nagytermében a méret, az lényeges lesz. A Sense Audio Manufaktura legnagyobb, Tűzmadár hangdoboza kerül a lánc végére. A külcsín talán ismerős, de a belső alaposan megújult. A Sense, a l’auditeur saját márkája pont azért indult el, hogy a szintén a kínálatunkban szereplő, mind a mai napig egyedülálló képességű Accuton kerámia hangszórókat a magunk ízlése szerint szólaltassuk meg. Ez egészült ki komplett elektronikákkal a márkanév alatt, sőt van egy újdonság is, de arról majd később.

 

 

Jó mérési eredmények, jól szólás vagy zeneiség? Gyakran felmerül ez a kérdés, gyakran mint egymást kizáró fogalmak, de az AudioNet a példa arra, hogy e három nagyon is összeegyeztethető. Az alapkapcsolás egy fizikai kutatásokra kitalált kis zajú, rendkívüli sávszélességű erősítőn alapszik. A Green teremben a Humboldtot mutatjuk be, ami kétségtelenül a világ egyik legjobb hangú integrált erősítője. Minden benne van, amit az AudioNet a fennállása során kikristályosított, a rezonanciamentesítés, a tömör alumínium vázszerkezet, egyedi kapcsolás, robusztus megoldások, de ezeket túl az erősítő mindig elegendő teljesítménye biztonságosan és kényelmesen adagolható.

 

 

A lemezjátszó nem is érkezhet máshonnan, mint a Clearaudiótól. 40 éve fejlesztik és gyártják magas, sőt kiemelkedő német színvonalon a futóműveiket, hangkarjaikat, hangszedőiket. Ezek mellé érkeztek az elektronikák, lemezmosók, kábelek és kiegészítők, sőt hanglemezek. A lánc elejére ezúttal nem egy mozgó szobornak is beillő tárgy, hanem egy hagyományosabb megjelenésű készülék, a Reference Jubilee kerül. Ez a lemezjátszó testesíti meg a Clearaudio múltját, jelenét és jövőjét az olyan részletekkel, mint a páncélfából készült váz, a kerámiamágneses csapágyazás vagy éppen az ügyes motorfordulat szabályozás.

Aki mostanában járt a bemutatótermünkben, az láthatta, hogy megnőtt a szalagos stúdiómagnók száma. Egyszerűen kihagyhatatlan a lehetőség, hogy ebből is legyen ott a Green teremben, méghozzá a magyar Mellorn cég külső tápegységével kiegészített, új lejátszó erősítővel ellátott Mechlabor STM310-es.

Ez egy kicsit múltidéző összeállítás? Talán, de az egyik új márkánk, a Cabasse, hiába van hét évtizedes tapasztalata, nagyon XXI. századi dolgokkal vértezte fel a Pearl Pelegrinát…, mit is? Egyfelől térplasztikának is elmegy a gömb, amiben nem csak egy négyutas hangszóró, de a meghajtáshoz szükséges erősítők is helyet kaptak, meg a szobai akusztika hiányosságait optimalizáló elektronika, meg a streamer, ami a helyi zenei fájlokat, meg a netes zeneszolgáltatókat is elérhetjük, meg…, szóval egy komplett high-end rendszer egy dobozban. Bocsánat, egy gömbben.

 

 

Az évfordulóra és a kiállításra egy nyereményjátékkal is készülünk.
Lesznek értékes díjak, már gyűlnek a bemutató terem egy eldugott sarkában.
A Red teremben pedig…, arról szóljon a következő hír.

 

A l’auditeur várja látogatóit a Crowne Plaza Budapest Hotel Galéria szintjének Red és Green termében valamint az első emeleti 111-es szobájában.

 

Üdvözlettel:
Nagy László
l’auditeur