Human Audio – Bluetooth újratöltve és egy izgalmas „hangszer”

Időnként felül kell vizsgálni rögzült elképzeléseinket. Ilyen például a Bluetooth kapcsolat is, ami nem a minőségéről volt híres. Azonban az új 5.0 szabvány lehetővé teszi nagy felbontású zenék átvitelét is, kiváló minőségben.

Igazi kuriózumot jelenítünk meg a piacon: az új, DRACO nevet viselő konverterünket.

DRACO egy igazi nagyágyú!

Számos előnye közül néhány:

Nem kell külön zenelejátszó, mert a mobiltelefonok is tökéletesen alkalmasak hozzá, így mobilunkon akár Tidal( STUDIO MASTER minőséget is!), Deezer, vagy épp Spotify, i-Tunes szolgáltatáson keresztül hallgathatjuk kedvenc zenéinket. Nem kell semmilyen kütyüvel bajlódnunk – száműzhető a különálló számítógép a rendszerünkből.

Egyetlen dolgunk maradt: már meglévő lejátszási listáink, kedvenc zenei albumaink meghallgatása kimagasló hangminőségben!

A fejlesztés a DRA KIT alapjain indult el.

Amit DRACO-hoz hozzáadtunk:

  • nagyobb akkumulátorok, S/PDIF és optikai bemenetek
  • komolyabb dac chip túlmintavételezés és digitális szűrés nélkül (NOS)
  • a legmagasabb minőségű alkatrészek
  • nem hétköznapi áramkörök: prémium minőséget biztosító nanokristályos vonali kimenő transzformátorok RCA és XLR csatlakozókkal
  • egy töltéssel 16-20 óra az üzemidő. Folyamatos töltéssel bármennyi.

Mindez egy igazán mutatós és kiváló minőségű bambusz házba építve!

A Human Audio készülékek tulajdonosai között természetesen van néhány, akusztikus hangszeren játszó muzsikus. Részükről merült fel az igény egy – a Human Audio-minőséget produkáló akusztikus kombó iránt.

Így született meg a Sarabande, mely ötvözi a HA hangminőséget a cég termékeiben található, akkumulátoros működés által biztosított szabadsággal.

A Sarabande – erősítéstől függően, 5-8 órányi akkumulátoros üzemidővel rendelkezik, a szabad térben muzsikálók örömére.

A Fermata erősítő alapra épített, 15 W színuszos teljesítmény, párosítva a nagy érzékenységű magas- illetve mély-közép hangszórókkal, mindez kisméretű, kompakt dobozba építve, meglepő hangosításra alkalmas.

Méretek: 330x300x290mm súly: 7,2 kg, anyaga rétegelt nyírfa.

A Sarabande-ot természetesen összehasonlítottuk a piacon levő néhány más, neves akusztikus kombóval. Ami a tesztelőknek azonnal feltűnt, az a hallott hang tisztasága, hangszer-hangja.

A Sarabande kezelő lapja a 6,3-as Jack/Canon csatlakozó-aljzat mellett mindössze egy On/Off kapcsolóval, Gain-szabályozóval és fázis-fordítóval rendelkezik. Itt találjuk a töltő-csatlakozót is.

A tervezés során eldöntöttük, hogy nem építünk bele semmiféle effektet, a cél a minőségi hangszedővel ellátott hangszerek minél hitelesebb megszólaltatása. Természetesen van lehetőség a hangszer és a kombó közé bármilyen effekt beiktatására.

A kiállításon egy kiváló zenész barátunk, Prommer Patrik fogja megszólaltatni 2 óránként. Utána a bemutatótermünkben bárki kipróbálhatja saját hangszerrel.

A bemutatott rendszert a Human Audio állvány-diffúzoraival és tér-diffúzoraival installáljuk. Segítenek visszaadni a hangszerek eredeti hangjait, valamint érzékeltetni valós térbeli elhelyezkedésüket.

human-audio.hu/