Dolby Atmos bemutató a 21. Hifi Shown

 

Az új, immerzív zenei hangzás, Dolby Atmos a zenehallgatásban!

 

A Hifi Show látogatói stúdiókörülmények között hallgathatják meg a Digital Pro stúdióban készült első magyar Dolby Atmos keverésű pop, jazz, opera és komolyzenei felvételeket.

A Hifi Show társrendezvényeként szerveződő Dolby Atmos bemutatókon a Hifi Show látogatói vehetnek részt, akik a Galéria szinten található INFORMÁCIÓS pultnál regisztrálhatnak az eseményre. A jelentkezőket kisbusz viszi-hozza az újpesti Digital Pro stúdióban zajló bemutatókra. A mindkét napon de. 11 óra és du. 16 óra között történő kb. 30 perces előadáson a látogatók Matók István vezető hangmérnök technikai előadását hallgathatják, és meghallgathatják a Digital Pro stúdióban készült első magyar Dolby Atmos keverésű pop dalokat, az első magyar (és jelenleg a világ első) Atmos keverésű operarészletét, az első Atmos mikrofonozással rögzített zongorafelvételt, amit a lengyel “Winter dreams” c. filmhez rögzített a stúdió, valamint az első magyar Atmos keverésű jazz albumot, Juhász Gábor PLANETS, a napokban megjelenő, a zeneszerző/gitáros triójának Karosi Júliával és Tony Lakatossal készített CD-jét.

 

A technikáról röviden

 

Dolby Atmos formátum – bár a filmvilágban már 2012-től használatos – a tavalyi évben jelent meg a streaming-szolgáltatók kínálati palettáján, máris hatalmas sikerre tett szert, mivel a fiatalok zenehallgatási szokásához illeszkedve mobil eszközről fülhallgatón hallgatva is új élményt nyújt, immerzív 3 dimenziós hangzással megszólaltatva a dalokat. A legújabb intelligens házimozi erősítőkkel/ processzorokkal és televíziókkal és Dolby Atmos kompatibilis gépjármű hangrendszereken a streaming TV szolgáltatók révén egyre több Dolby Atmos hangzású film- és zenei produkció hangszórókon is hallgatható.
De a mobiltelefon gyártók mellett egyre több házimozi cég mutat be Dolby Atmos kompatibilis soundbar-okat, intelligens TV-ket, és jelennek meg házimozi erősítők is (igaz utóbbi használatának csak akkor van értelme, ha megvalósítható egy minimum 12 hangszórós összeállítás a 7.1.4 felvételek megszólaltatásához).

 

A HIFI SHOW MINDKÉT NAPJÁN SZERETETTEL VÁRJUK AZ ÉRDELŐDŐKET.

 

www.digitalpro.hu