DJABE: WITCHI TAI TO 2LP – Országos album premier

A DJABE zenekar High-End minőségű kiadványainak kiállító helyiségében, országos premier keretében bematatásra kerül a

WITCHI TAI TO 2LP – 2 x 180 gr, half speed cut, 45 RPM album.

A Witchi Tai To a Djabe történetének egyik legsikeresebb lemeze. 1998-ban jelent meg, és kiváló zenei és hang minősége miatt hamar népszerű lett a Hi-Fi és High-End berendezéseken zenét hallgatók körében. Olyannyira, hogy a 20 évvel ezelőtt Angliában nyomott hanglemezváltozatra még ma is sokan etalonként tekintenek, és gyakran használják berendezéseik tesztelésére. 2000-ben az Év Világzenei Albuma díjat nyerte el Magyarországon.
A hangfelvétel megjelenésének 20. jubileumára, a kiadó elhatározta, hogy az eredeti LP hangminőségét jóval túlszárnyaló korongokat ad a zenerajongók kezébe.
2015-ben a Witchi Tai To 2CD+2DVD deluxe újrakiadásban, mediabook formájában jelent meg, Barabás Tamás új sztereó, surround keverésével, rengeteg audiovizuális extrával.
2018-ban a 20 éves jubileumi vinyl kiadásra, Égerházi Attila új analóg mesterszalagokat készített a 2015-ös keverés felhasználásával az Abbey Road Studios számára, ahol a kiadó a félsebességes lemezvágást megrendelte. Az album 20 év után visszatért az Abbey Roadra.
Az Emtec SM468 mesterszalagokat egy Ampex ATR-102 stúdiómagnóról játszották be a SADiE munkaállomásra, 24bit/96kHz nagyfelbontású audió formátumban. A félsebességes vágást Miles Showell mastering egineer végezte egy egyedileg épített Neumann VMS 80 lemezvágó berendezéssel. A lemez forgási sebessége 45 RPM, ami a hanglemezen elérhető legtökéletesebb hangminőséget biztosítja, különösen félsebességes vágás esetén.

Biztosak vagyunk benne, hiszen mi már hallottuk,, hogy az Abbey Road Stúdióban félsebességen vágott, 45-ös fordulatszámú Witchi Tai To album a 2018-as Hi-Fi Show egyik slágerterméke lesz.

Égerházi Attila
Djabe zenekar
www.djabe.hu