A NEON Multimedia bemutatja a 2018-as év REVO újdonságait

A skót REVO 2004 óta keresi a megoldásokat a legújabb technológia emberközeli formában történő „tálalására”, különleges dizájn és egyre jobb hangminőség jellemezte az elmúlt közel másfél évtized alatt termékeiket. 2008-tól folyamatosan gyűjtik be a külső megjelenéssel kapcsolatos legnagyobb nemzetközi elismerésnek számító Red Dot Product Design Award díjat termékeikkel, miközben a szakma olyan mérvadó médiumai, mint pl. az angol What Hi-Fi? magazin többször jutalmazták a szolgáltatásokat és a hangminőséget („Az év rádiós terméke”, „Sound & Vision Award”, stb.).
 
2013-ra rátaláltak a saját maguk által csak „Retro Future”-nek (retró jövő) nevezett stílusra; alumínium előlap, valódi fém készülékház, retró, de mégis minőséget és sugárzó és aprólékosan kidolgozott dizájn. A fémszínű és fekete előlapot többféle színű fa készülékházzal kombinálták az elmúlt évek zenelejátszóinál, de a 2018-as modellévre érkezett két újdonság (SuperCD és SuperTone) már csak 2–2 változatban készül, a diófa színű dobozhoz kétféle előlap választható.
 

A REVO SuperCD tovább „retrósodott”, ha elfogadjuk, hogy 2018-ban a hagyományos optikai CD-lemezek használata már valami múltat idéző, „retró” dolog. A régebb óta kapható SuperConnect és SuperSystem lejátszók DAB/DAB+, FM- és internetárdió adásokat szólaltatnak meg, Spotify lejátszást kínálanak telefon nélkül is, akár 24-bites zenefájlokat is lejátszanak hálózatról (DLNA-szerverről, pl. egy NAS-ról vagy számítógépünkről) illetve USB-ről, valamint analóg bemenettel is rendelkeznek, ráadásul Bluetooth lejátszóként (az akár CD-minőséget is biztosító aptX™ szabványt támogatva) is használhatóak mobiljainkhoz. A SuperCD mindezeket szintén tudja, de slot-in mechanikás CD-lejátszója audioCD lemezek (beleértve a CD-R/CD-RW írhatóakat is) fogadására és természetesen megszólaltatására is képes.

 
A REVO SuperTone a gyártó első terméke, amely nem nevezhető rádiónak, hiszen gyakorlatilag egy komoly teljesítményű 2.1-es aktív hangfalról van szó. Mindkét csatornáját és a mélysugárzót is egy-egy 40 W-os, D-osztályú digitális végfok hajtja meg, a hangszórók pedig a REVO modelleknél már évek óta használt Balanced Mode Radiator™ elven működő, széles spektrumú lapos kialakításúak (89 illetve 152 mm átmérővel). Az aktív hangfal a kötelező analóg vonalbemenet mellett optikai digitális bemenettel is rendelkezik (max. 24-bit/96 kHz PCM), illetve rá is streamelhetünk Bluetooth-on keresztül zenét, akár – természetesen – aptX™ veszteségmentes formátumban is. Előlapján egy 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó, és egy mobilok töltésére használható USB-aljzat kapott helyett.
 
A REVO SuperCD, SuperTone, SuperConnec és SuperSystem termékek természetesen élőben is kipróbálhatóak lesznek a kiállításon, az M szint Szekszárd termében, a hazai forgalmazónál, a NEON Multimediánál.
 
(-)