A DJABE high-end kiadványok Audio-Technica rendszereken hallgathatók meg

A DJABE zenekar High-End minőségű kiadványainak kiállító helyiségében, a bemutatók közötti szünetekben, az érdeklődők Audio-Technica rendszereken hallgathatnak bele a hanglemezekbe.

A Djabe zenekar 1998 óta jelenteti meg albumait vinyl lemezen is. A kiváló minőségű hangfelvételek lemezgyártáshoz készített mesterszalagokra kerülő zeneanyagot, a lehető legjobb minőségben keveri ki és masztereli a zenekar hangmérnöke Barabás Tamás.

A Djabe csak az évtized eleji vinyl reneszánsz indulása óta 11 albumát adta ki hanglemezen, melyek nagy része dupla album. 4 kiadványt pedig Steve Hackettel a Genesis gitárosával közösen jegyeznek.

A kiállításon kerül bemutatásra a legújabb LP-jük, mely a Witchi Tai To című album 20 éves jubileumi kiadása. A Witchi Tai To a Djabe történetének egyik legsikeresebb lemeze. 1998-ban jelent meg, és kiváló zenei és hang minősége miatt hamar népszerű lett a Hi-Fi és High-End berendezéseken zenét hallgatók körében. Olyannyira, hogy a 20 évvel ezelőtt Angliában nyomott hanglemezváltozatra még ma is sokan etalonként tekintenek, és gyakran használják berendezéseik tesztelésére.

A hangfelvétel megjelenésének 20-ik jubileumára, a kiadó elhatározta, hogy az eredeti LP hangminőségét jóval túlszárnyaló korongokat ad a zenerajongók kezébe.

2018-ban a 20 éves jubileumi vinyl kiadásra Égerházi Attila új analóg mesterszalagokat készített a 2015-ös új keverés felhasználásával az Abbey Road Studios számára, ahol a kiadó a félsebességes lemezvágást megrendelte. Az album 20 év után visszatért az Abbey Roadra ahol a félsebességes vágást Miles Showell (Beatles, Phil Collins, Queen, Rolling Stones, Brian Eno stb) masztering hangmérnök végezte egy egyedileg épített Neumann VMS 80 lemezvágó berendezéssel.

A minőség biztosítására az utolsó munkafázisban a préseléskor is figyeltek, mint minden más albumuknál, ezért Európa legjobb gyárában a hollandiai Record Industryban rendelték meg a gyártást.

A Djabe a Hifi Show mindkét napján óránként különböző tematikájú előadásokat és bemutatókat fog tartani a Witchi Tai To és a többi Djabe és Djabe/Steve Hackett albumról 30 – 40 perc hosszúságban.

Az előadások közötti időszakban az összes kiállított hanglemezbe bele lehet hallgatni. Ehhez a lemezjátszókat, a hangszedőket, és az erősítőket az Audio-Technica biztosítja.

További információk:

www.djabe.hu

(-)